Har du mod på at stå frem og fortælle din historie?

Forskellige medier og studerende søger med jævne mellemrum ofre for forbrydelser. Her kan du læse hvem der lige nu søger ofre, til hvilket formål og hvem du kan kontakte.

JYLLANDS-POSTEN søger folk der har været udsat for en forbrydelse

 

Har du været offer for en forbrydelse?
Til en artikelserie om straf og strafskærpelser søger Jyllands-Posten ofre for forskellige forbrydelser, som vil fortælle om, hvordan de har det med den dom, som gerningsmanden har fået: Var straffen for hård, for mild, eller var den passende? Artiklen er til for at komme nærmere den retsfølelse, vi alle har, når nogen har brudt loven, og gerningsmanden skal dømmes – og samtidig finde ud af, om synet på straf afviger, når man selv er involveret i en konkret sag.
Som udgangspunkt søger vi fire personer, der eksempelvis har været offer for vold, indbrud, røveri, overgreb eller noget helt andet. Interviewet varer cirka en halv time, og der vil være mulighed for gennemlæsning. Geografien er underordnet.
Har du lyst til at deltage, eller kender du nogen, der har – eller vil du bare høre mere om projektet – så kontakt mig eller journalist Casper Fauerholdt på tlf. 51 91 45 50 eller mail: sauerdk@gmail.com.
Vi håber at høre fra jer.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen,
Paul Sauer og Casper Fauerholdt

Karin Sten Madsen, socialrådgiver, konsulent, projektansvarlig

LIVET EFTER søger folk der har været udsat for en forbrydelse

 

Kære Læser

LIVET EFTER vil blive et website med portrætter – i tekst og billede – af mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har været offer for en forbrydelse.

Websitet er først og fremmest tænk som en støtte til mennesker, der selv har været eller vil blive udsat for forbrydelser.

Dette er første skridt på vejen.

Vi henvender os til fagpersoner, institutioner/organisationer og privatpersoner for at fortælle om projektet og for at bede om Jeres hjælp til at finde frem til personer, der vil lade sig interviewe.

Vi vil meget gerne i kontakt med mennesker, som enten selv eller som nær pårørende har været offer for en alvorlig forbrydelse som grov vold, overgreb, røveri, drabsforsøg, men også med mennesker, der har mistet et familiemedlem eller elsket person ved drab eller trafikdrab.

Hændelsen må gerne ligge 5, 10, 20 år tilbage i tiden eller være på så tilpas tids- og følelsesmæssig afstand, at personen kan reflektere over, hvordan forbrydelsen greb ind i deres liv og kom til at påvirke dem og deres tilværelse.

For hvordan kommer man videre? Hvordan finder man igen fodfæste? Hvordan tænker man år efter tilbage på det, man dengang blev udsat for?

Det er disse spørgsmål, vi gerne vil stille og lade billeder være en medfortællende historie om mennesket bag fortællingen.

Skulle du have nogen i tankerne, som kunne tænkes at ville lade sig interviewe og indgå i LIVET EFTER, hører vi meget gerne fra dig/Jer. Også hvis du har spørgsmål eller overejelser, du vil tale med os om. Kontakt på mail og telefon her.

Læs mere om processen her

Karin Sten Madsen, socialrådgiver, konsulent, projektansvarlig