Har du mod på at stå frem og fortælle din historie?

Forskellige medier søger med jævne mellemrum ofre for forbrydelser. Her kan du læse hvem der lige nu søger ofre, til hvilket formål og hvem du kan kontakte.

JYLLANDS-POSTEN søger folk der har været udsat for en forbrydelse

 

Har du været offer for en forbrydelse?
Til en artikelserie om straf og strafskærpelser søger Jyllands-Posten ofre for forskellige forbrydelser, som vil fortælle om, hvordan de har det med den dom, som gerningsmanden har fået: Var straffen for hård, for mild, eller var den passende? Artiklen er til for at komme nærmere den retsfølelse, vi alle har, når nogen har brudt loven, og gerningsmanden skal dømmes – og samtidig finde ud af, om synet på straf afviger, når man selv er involveret i en konkret sag.
Som udgangspunkt søger vi fire personer, der eksempelvis har været offer for vold, indbrud, røveri, overgreb eller noget helt andet. Interviewet varer cirka en halv time, og der vil være mulighed for gennemlæsning. Geografien er underordnet.
Har du lyst til at deltage, eller kender du nogen, der har – eller vil du bare høre mere om projektet – så kontakt mig eller journalist Casper Fauerholdt på tlf. 51 91 45 50 eller mail: sauerdk@gmail.com.
Vi håber at høre fra jer.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen,
Paul Sauer og Casper Fauerholdt

Karin Sten Madsen, socialrådgiver, konsulent, projektansvarlig

LIVET EFTER søger folk der har været udsat for en forbrydelse

 

Kære Læser

LIVET EFTER vil blive et website med portrætter – i tekst og billede – af mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har været offer for en forbrydelse.

Websitet er først og fremmest tænk som en støtte til mennesker, der selv har været eller vil blive udsat for forbrydelser.

Dette er første skridt på vejen.

Vi henvender os til fagpersoner, institutioner/organisationer og privatpersoner for at fortælle om projektet og for at bede om Jeres hjælp til at finde frem til personer, der vil lade sig interviewe.

Vi vil meget gerne i kontakt med mennesker, som enten selv eller som nær pårørende har været offer for en alvorlig forbrydelse som grov vold, overgreb, røveri, drabsforsøg, men også med mennesker, der har mistet et familiemedlem eller elsket person ved drab eller trafikdrab.

Hændelsen må gerne ligge 5, 10, 20 år tilbage i tiden eller være på så tilpas tids- og følelsesmæssig afstand, at personen kan reflektere over, hvordan forbrydelsen greb ind i deres liv og kom til at påvirke dem og deres tilværelse.

For hvordan kommer man videre? Hvordan finder man igen fodfæste? Hvordan tænker man år efter tilbage på det, man dengang blev udsat for?

Det er disse spørgsmål, vi gerne vil stille og lade billeder være en medfortællende historie om mennesket bag fortællingen.

Skulle du have nogen i tankerne, som kunne tænkes at ville lade sig interviewe og indgå i LIVET EFTER, hører vi meget gerne fra dig/Jer. Også hvis du har spørgsmål eller overejelser, du vil tale med os om. Kontakt på mail og telefon her.

Læs mere om processen her

Karin Sten Madsen, socialrådgiver, konsulent, projektansvarlig

MEDVIRKENDE SØGES TIL NY DOKUMENTARSERIE..

 

Har du mod og overskud til at dele din historie på TV ?

 I en ny dokumentarserie sætter TV2 fokus på mennesket i det danske justitsvæsen.

 I et enkelt døgn – torsdag den 12 maj 2016 – filmer vi med 100 kameraer over hele landet. I det døgn følger vi de mennesker, som kan give os et unikt indblik i, hvordan det er at være en del af justitsvæsenet anno 2016. Vi vil vise et øjebliksbillede af justitsvæsenet og går efter at få adgang på politigårde, retsbygninger, fængsler, offerrådgivninger og forsvarsadvokater.

Vores håb er, du har mod og overskud til at medvirke i vores serie og fortælle, hvordan det er at være et offer.

Vi er klar over, at det er et sårbart emne, men vi håber, at du har lyst til at være med og fortælle os din historie. Har du mod på det, så hører vi gerne fra dig.

Vi filmer med 100 kameraer landet over og har brug flere forskellige historier.

Det er helt uforpligtende at høre om programmet og hvad det kræver at være med.

Bedste hilsner

Kristina Antivakis

Redaktionschef/ Journalist, United TV

Tlf. 28347924

Mail: ka@unitedtv.dk

Oprettet: 22/3-2016

Konfliktråd

Vi er fire kriminologistuderende fra Aalborg Universitet, der skriver projekt om konfliktråd med fokus på forurettede. Vi er både interesserede i at høre fra jer, der har takket ja og jer, der har takket nej til konfliktråd.
Vi ønsker at undersøge, hvordan du har oplevet processen i forbindelse med konfliktråd både i forhold til hvilke informationer, du har fået om konfliktrådet, hvordan du er blevet kontaktet og spurgt i forhold til deltagelse. Hvis du har deltaget i konfliktråd vil vi gerne høre, hvilken betydning konfliktrådet har haft for dig efterfølgende. Vi ønsker altså ikke at spørge ind til selve konfliktrådet eller den kriminelle gerning.
Du vil blive tilbudt fuld anonymitet.

Hvis du er interesseret i at deltage i et interview eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Pia Jakobsen på e-mail prja15@student.aau.dk

Interviewet vil foregå efter påske og helst inden udgangen af april. Vi kommer gerne til dig, uanset hvor i landet du er fra.

Venlig hilsen
Emilie Preut, Pernille Mikkelsen, Tenna Hansen og Pia Jakobsen

Oprettet: 22/3-2016

Stalking ofre søges

Vi er to journaliststuderende, der arbejder på en historie om stalking. Vi undersøger problemets omfang, konsekvenser og hvilke muligheder der er, for bedre at kunne komme stalking til livs.
Derfor vil vi rigtigt gerne høre fra dig, hvis du er blevet stalket og har lyst til at dele din historie med os.
Er du interesseret i at medvirke, må du meget gerne skrive til os på epolesen@mail.dmjx.dk

Med venlig hilsen
Emilie Palm Olesen og Kristine Lund Nydahl

Oprettet: 1/12-2015

Projekt om Tilgivelse

Vi er to journaliststuderende, der er ved at lave et større projekt om emnet tilgivelse. De næste par uger kommer vi til at udgive en masse små personhistorier, men vi kunne godt bruge nogle flere. Har du ved en voldsom hændelse skullet tage stilling til om du kunne tilgive et andet menneske eller ej, så hører vi meget gerne fra dig. Send en mail til mojakobsen@mail.dmjx.dk eller gå ind på siden og send os en besked:

https://www.facebook.com/Kan-du-tilgive-alt-537844053047533/timeline/

Må meget gerne deles :-)

De bedste hilsner Mathias Obdrup og Mathias Traczyk

Oprettet: Oktober 2015

DR2 sætter fokus på kvindedrab

De seneste år er antallet af kvindedrab i Danmark steget. Langt de fleste af ofrene bliver slået ihjel af deres mand, kæreste eller ekskæreste — ofte på grund af jalousi eller ægteskabsproblemer.

Det er en uhyggelig og trist tendens — derfor arbejder DR2 på en dokumentarserie, der sætter fokus på mænd, der dræber kvinder.

Vi vil meget gerne i kontakt med pårørende/efterladte til kvindelige drabsofre, der kan fortælle åbent om, hvordan det var at miste en af deres kære.

Vi vil også gerne i kontakt med kvinder, der har været udsat for drabsforsøg, men heldigvis er sluppet med livet i behold.

Er du interesseret i at høre mere om programmet, kan du ringe eller sende en sms til Tora Nielsen på telefon: 21272279 eller sende en email til Ulriks Tolsgaard på mail: ut@doceye.dk.

Vi har stor forståelse for, at dette er et sårbart emne. En samtale er helt uforpligtende, og du binder dig ikke til noget. Hvis bare gerne vil dele din historie, men ikke vil medvirke i tv, hører vi også gerne fra dig.

Med venlig hilsen

Tora Nielsen

Doceye

Oprettet juli 2015

DR3 sætter fokus  voldtægt i nyt dokumentarprogram 

Hvert år bliver hundredevis af kvinder udsat for voldtægt og hvert år skal de kvinder forsøge at finde tilbage til det liv, de levede inden de blev udsat for et seksuelt overgreb.

Men det kan være svært at komme videre, for voldtægt er ofte forbundet med skyld og skam og det gør det svært at tale om den krænkelse man er blevet udsat for.

Derfor sætter DR3 nu fokus på emnet i et nyt dokumentarprogram.

Vi er klar over, at det er et sårbart emne, og at det ofte er noget man ønsker at lægge bag sig. Men vi håber, at vi med et dokumentarprogram som dette, kan gøre andre ofre for seksuelle overgreb opmærksomme på, at der er hjælp at hente og at det er muligt at komme videre.

Samtidig vil vi sætte fokus på, hvordan samfundets instanser som politi, hospitaler og domstolene tager hånd om de personer, der har været udsat for voldtægt.

Hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb og vil høre mere om programmet, kan du kontakte mig, Cecilie Frydenlund på mail cfr@unitedtv.dk, eller ringe på telefon 28934353.

Det er helt uforpligtende og man binder sig ikke til noget ved blot at høre lidt mere.

Hvis du blot har lyst til at dele din historie med mig, og ikke vil i TV, så hører jeg også meget gerne fra dig.

Med venlig hilsen

Cecilie Frydenlund, TV-tilrettelægger

United

Oprettet 21/02 2015