Tiden efter

Tiden efter en traumatisering er oftest svær.

Man ved ikke hvilket ben man skal stå på, og hvordan man skal tackle den oplevelse man lige har været udsat for. Jeg har selv været udsat for seksuelt overgreb, men håber andre kan nikke genkendende til følelserne.

Følelsen af håbløsheden og den fortabte følelse. Følelsen af at man ikke har kontrol over hverken sig selv, eller de nærmeste omkring sig. Mistilliden til alle andre.

Jeg havde specielt følelsen af at det skulle gemmes væk. Helt væk. Væk til det aller fjerneste hjørne. Ingen måtte vide hvad jeg havde været udsat for. Det var pinligt og jeg vidste at det ville gøre mine nærmeste ked af det. Så jeg holdte det helt gemt væk i 8 år.

Nu når jeg kigger tilbage fortryder jeg at jeg ikke sagde det, så nogle kunne hjælpe mig. Jeg følte mig alene, og græd ofte når jeg var alene.

Jeg havde lyst til at råbe det højt ud til alle. Jeg havde lyst til at råbe om hjælp. Jeg havde brug for at der var nogle der hjalp mig med at bære byrden. Men hver gang jeg prøvede, kom der ingen ord ud.

Jeg skulle altid passe på med hvad jeg fortalte folk omkring mig selv, for at være sikker på at jeg ikke talte over mig. Der er ikke mange der kender mig og mit inderste.

Hvis du sidder med disse følelser, om det så er seksuelt overgreb lige som mig, eller efter et røveri, stalking osv, vil jeg bare sige at du ikke er alene.

Selv hvis du slet ikke kan genkende dette vil du aldrig være alene med disse følelser. Det vigtigste er, at finde trygheden til at lukke nogle ind igen. Det er en hård og svær process, men det bliver nemmere jo mere man tør åbne sig.

Kærligst, Astrid

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *